fbpx

Hybrid

Honda e:HEV Hybrid

e:HEV Hybrid este sistemul nostru hibrid cu trei moduri de funționare: Motor Drive, Hybrid Drive și Electric Drive. Acesta oferă un răspuns imediat al accelerației, este silențios și eficient – un hibrid pe care îl poți simți.

Află totul despre sistemul Honda e:HEV Hybrid

Funcționarea sistemului e:HEV Hybrid

Sistemul e:HEV Hybrid combină puterea unui motor pe benzină, a două motoare electrice și o baterie pe bază de litiu-ion. În funcție de condițiile de drum și stilul de conducere, selectează și trece automat între trei moduri de conducere pentru a asigura menținerea optimă a performanța și eficienței consumului de energie.

Trei moduri de conducere

Electric Drive – mașina funcționează 100% cu puterea electrică acumulată în baterie. Acest mod de conducere este folosit automat la demarare sau la viteze scăzute.

Hybrid Drive – motorul pe benzină și motorul electric lucrează împreuna. Motorul termic angrenează generatorul electric care, la rândul lui, produce curent pentru motorul electric – de exemplu, atunci când accelerați la viteze mai mari.

Engine Drive – motorul pe benzină transmite putere direct către roțile mașinii printr-un angrenaj planetar cu o singură treaptă de viteză – folosit la viteze de croazieră menținută.

Depășirea cu un e:HEV Hybrid

Pentru accelerare rapidă, motorul pe benzină și motoarele electrice sunt folosite împreună pentru propulsarea vehiculului (Hybrid Drive), reducând la minimum întârzierile întâlnite la mașinile pe benzină sau diesel. Dacă ai nevoie de un răspuns și mai prompt, modul „Sport”, activat prin selectorul de pe consolă, permite o accelerare și mai rapidă.

Folosirea unității electrice

Pentru demarare și la viteze mici, motorul electric folosește energia din baterie. Poți parcurge o distanță de până la 2 km, în modul electric, în funcție de condițiile de drum, precum sarcina utilă, traficul și tipul de drum. Când este necesară mai multă putere, generatorul va începe să reîncarce bateria. Acest lucru se realizează simplu fără a fi necesară intervenția șoferului.

Frânarea regenerativă

Frânarea regenerativă transformă energia creată din frânare în electricitate și o stochează în baterie. Motorul electric este inversat astfel încât în loc să folosească electricitate pentru a roti roțile, acestea din urmă angrenând motorul pentru a crea electricitate.

Experiența la volanul unui hibrid

Conducerea unui hibrid este similară cu cea a unei mașini obișnuite, dar cu o reacție mai bună a accelerației, hibridul fiind mai silențios și mai eficient. Trecerea între cele 3 moduri de conducere este insesizabilă cu Honda Hybrid Performance, oferind un senzație autentică la volan, de care șoferul se poate bucura.

Avantajele deținerii unui hibrid

O mașină hibrid se diferențiază prin eficiență și economie. A conduce un hibrid înseamnă a consuma mai puțin combustibil prin comparație cu o mașină convențională. Prin consecință, sunt necesare mai puține vizite la service, ceea ce înseamnă costuri mai mici de funcționare pentru tine. În plus, economia de combustibil aduce și emisii mai mici, contribuind astfel la protecția mediului și la beneficii la achiziția unui autovehicul, cum ar fi econobusuri adiționale în programul Rabla.

Garanția sistemului e:HEV Hybrid

Experiența Honda de două decenii în propulsoare hibride ne permit să garantăm componentele e:HEV timp de 5 ani sau pe o distanță de 100.000 km – oricare dintre acestea este prima întâlnită.

Încărcarea bateriei

Relaxează-te, nu trebuie să faci nimic nou. Călătoriile zilnice încarcă automat bateria cu energie. Fără încărcare la priză, fără căutarea unui punct de încărcare.

Motorul termic angrenează motorul generatorului pentru a încărca bateria. Nivelul de încărcare a bateriei este monitorizat constant și reîncărcarea începe automat. Un display de pe tabloul de bord indică starea bateriei, iar lângă ea, o interfață de informare LCD de 7″ vă arată simplificat cum funcționează sistemul e:HEV Hybrid.

Te-am convins?

  Ajuta-ne sa ne imbunatatim site-ul
  Cat de utila este aceasta pagina pentru a gasi ceea ce cautai?
  Cum putem imbunatati aceasta pagina?

  Honda Nord

  Suntem la un clic distanță. Contactează-ne pe e-mail sau la telefon pentru o ofertă personalizată, o programare la test-drive sau la service.

  PROGRAM DE FUNCTIONARE

  Luni-Vineri: 09:00 - 18:00 Sambata: 10:00 - 14:00
  031 828 01 30
  vanzari@hondanord.ro service@hondanord.ro